keskiviikko 8. elokuuta 2012

Ha yassho makkashoToisin sanoen parturissa kävin ja lyhimmässä polkkatukassa sit ala-astepäivien poistuin. Japanin kesä tuhosi tukkani. Jatkuvat kolmosella alkavat lämpötilat ja nihkeys jossa kylppärin seinät homehtuu ja wet t-shirt -kisat on aina käynnissä tekivät tehtävänsä. Vaik täällä ollaankin sokeita kuontaloni kuolinkamppailulle niin kauan kun värini on tämä supisuomalainen, joten samapa se kai olis minkälainen harakanpesä päässään täällä näyttäytyy. Voipi olla et hiustilanteenikin aiheuttaa sisäistä kuohuntaa sit kun palaan Suomeen ja maantienvärini onkin taas viboiltaan vähemmän kawaii ja enemmän kauhavalainen uskonnonopettaja. Hiusväristä puheenollen tyylitietoiset japanilaismummot värjää tukkansa violetiksi.

Shokeeraavat kuvat ennen ja jälkeen:Kesäloman kunniaksi ostin kasan kirjoja. Natsume Sousekin Kokoro, Miyazawa Kenjin Ginga tetsudou no yoru, Yoshimoto Bananan Kanashii yokan, Satou Yasushin Kimi no shima wa utaeru sekä random japanilaisten sanontojen sanakirja. Esitänpä tässä siis kirjasuositukseni. Miyazawa Kenji on sata vuotta sit elänyt iwatelainen lastenkirjailija, jonka buddhalaisvaikutteisia tekeleitä lukee kaikenikäiset. Niitä on käännetty englanniksi jokunen ja alkuperäiskielelläkin ne on helppolukuisia. Miyazawa on myös vastuussa yhdestä Japanin nykykirjallisuuden kuuluisimmista runoista. Käytiin viime Iwaten-reissulla Miyazawalle omistetussa museossa, jossa oli sen kivoja hahmotelmia avaruudesta. Yoshimoto Bananankin tekeleet lukaisee japaniksi muutamalta istumalta. Jos jostain kannattaa japaniksi lukeminen alottaa niin niistä. Japanilaisessa kirjallisuudessa lemppareitani on Mishima Yukio ja Kawabata Yasunari. Mishiman tekeleet on groteskeja ja Kawabatan hiljaisia. Mishiman tekeleiden lukeminen japaniksi aiheuttaa tuskaa.

Joop. Tekeleitä on ostettu. Tässä kuitenkin totuus lukemisharrastuksestani:

Japanilaiset sananlaskut opiskelen pokemonien avustuksella. Hieno kirja. Bellsprout opetti minulle sivulla 177 että yanagi ni yukiore nashi (paju ei katkea lumen painosta) eli että joustavuus on valttia. Aivan kuten Bellsprout!!! Sydämen sivistystä ammennan an anin veriryhmäekstrasta. Veriryhmäni on AB. Ennustuksessani kehotetaan lopettamaan haihattelu, sillä vaarana on, aika ajaa ohitseni ja missaan naima-iän.

Eilen päätty Yamagatan kolmepäiväinen Hanagasa-matsuri. Kävin paikalla. Tässä todisteena karsealaatuinen video (ignoratkaa haiku-kurssin 18-vuotiaan vieruskaverini ajoittainen kommentointi, tää on videoista ainoa joissa se ei jorise koko ajan :DDDDddd):


Huomenna mulla on nomikai (japanilaiset ryyppäjäiset) Nakazawa-sensein (.....) ja kumppaneiden kaa. En tiedä, miks hengaan näin paljon Nakazawa-sensein kaa ku se ei oo edes vastuuopettajani. Vastuuopettajani ei kommunikoi kanssani. Tai kenenkään muunkaan. Paitsi kielitieteen analyysin eturivin kiinalaisen jolla on japanilainen nimi. Perjantaina otan matkapahoinvointilääkkeen ja matkustan karseaa mutkatietä Tsuruokaan tsiigaamaan ilotulitusta, joka on kuulemma Touhokun alueen ilotulitusrankingissa kunniallisella sijalla viisi. Ykkössijaa pitää Akita:

1 kommentti:

  1. Söpö tuccis :) Muakin hotsittais leikata polkkis, mut jotenkin en raaski kun nyt on tukka pisimmillään sitten kuuteen vuoteen. Toisaalta latvat on ihan hyi kauhistus -kunnossa...

    VastaaPoista