torstai 30. elokuuta 2012

163/180

Kello on jotain neljä ehkä viis. On vähäsen kuuma (eilen uutisten mukaan jo viidestoista päivä tässä kuussa kun lämpötila on yli 35) niin nukkuminen tapahtuu epämääräisinä kellonaikoina (ok tekosyyt sikseen, oon hereillä koska animen katselmointi on öiseen aikaan vaan niin paljon tunnelmallisempaa). Tulipa tossa äsken outo tunne, että mitä jos tsiigais mun JLPT-rekisteröintitiedot, vaikka tulokset luvattiinkin postittaa vasta syyskuussa.

No ihan hyvä että tsiigasin.Tää oli eka ja nähtävästi myös vika yritykseni JLPT:n maailmassa. Tuloksen nähtyäni tärisin. Sit tuli voimakkain maanjäristys aikoihin ja tärisin lisää.

Samaiseen kokeeseen valmistautuville neuvoisin, että lukekaa japaniksi älkääkä japania. Ostin kaikenlaisia treenauskirjoja; yhtä vähän selasin ja toisesta tein kaks kappaletta. Kuluneena vuonna opiskelin hyvin vähän japania. Sen sijaan luin paljon tieteellisiä artikkeleita japaniksi. Katoin joka päivä uutiset. Elin, söin ja nukuin japaniksi.

Huono puoli tässä on, että olin jo onnistunu tsemppaamaan itteäni Suomeen paluuseen ja välillä jopa vähän kyllästynykin olooni täällä, mutta nyt puhkun taas uutta intoa ja kyllästyminen on tyystin kaikonnu ja tuntuu että voisin jättää yöunet väliin ja mennä heti auringon noustua viraston ovelle jonottamaan into piukassa että pääsen keräämään papereihini punaisia leimoja.

Jokohan sitä hiljalleen uskaltais sanoa osaavansa japania.

13 kommenttia:

 1. Aikas mieletöntä! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. おヽ(′▽`*)乂(*′▽`)ノ,ihan huikeeta!

   Taitaa olla tyhjentävä tunne, oot saavuttanut virallisesti kaiken kielen saralla - mut hei, muistaakseni joku lääketieteellisen sanaston sertifikaattikin on olemassa, seuraavaks sit sen kimppuun? ;)

   Kattelin kans noita maanjäristyskarttoja että oli ollut jopa shindo 5+ Miyagissa...hui.

   Poista
  2. Tästähän tää vasta alkaa. :D Mitä enemmän japania osaan niin sitä enemmän tajuan kuinka paljon opittavaa mulla vielä on. Mun sensei kehotti suorittamaan ton japanin opettamisen 日本語教育能力検定試験-kokeen, kohti sitä kai seuraavaksi. :D

   Tääl on nyt viime aikoina ollu huolestuttavissa määrin noita järinöitä. Hiljattainhan jopa Hokkaidollakin oli shindo neljä tai viis. Yhyy. D:

   Poista
 3. Kalojen nimissä vois olla parantamisen varaa :-)

  Toivoo ruakaseuralaanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuas justihi puhuun makrillihyäkkäyksistä ku haita tarkootin, mutta kyllä se tästä ku reenaan.

   Poista
 4. kuinka hyvä voikaan piän ihminen olla :DDD huikeet tulokset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä voin pyytää nimikylttiini lisäystä Siiri "163/180" Kankaanpää sit ku näillä tuloksilla pääsen luomaan uraa alepaan.

   Poista
 5. Ooh hienoa :D Ja vielä tosi hyvät pisteet, onnea onnea. Toivottavasti itsekin pystyisin ton läpäisemään ensi vuoden jälkeen (vaikka viime talvena kakkostason feilattuani itseluottamus ei olekaan kovin korkella ^^")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo noita muita tasoja koskaan edes koklannu niin vähäsen jänskätti alottaa suoraan ykkösestä, mutta everything went better than expected. :D Musta tossa pärjää kunhan vaan on nopea lukutaito, ja nikkenseinä hommaillessa se taito kehittyy aika hyvin. Uskon et sullakin menee läpi niinku vettä vaan. :D

   Poista
 6. Arvasin, että läpäiset! Onneks olkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo täälä blogissa japaninäytteitä kamalasti antanu nii mistäs sitä tietää kuinka köppääset taidot mulla oikiasti on. :D Mutta tattista ja kiitän luottamuksestanne!

   Poista