perjantai 7. joulukuuta 2012

Kisekiteki

Dear Ms. Kankaanpää,

We are glad to inform that you are have been selected to apply to University of Tokyo - JP TOKIO03. The final approval is always conditional upon the host institution's acceptance. Your stay abroad begins approximately on 01.10.2013 and ends approximately on 01.08.2014. These dates are approximate. Please check the exact academic term dates from the host university's website.


Aloha!! Paljastan teille nyt salaisuuden: lupasin tälle blogille jatkoa, koska mulla oli Suunnitelma. Päätin jo Yamagatassa, että pyrin kaikessa hiljaisuudessa meidän yliopiston kautta vaihtoon. Ja koska minoon Kauhavalta niin vähän naapuria komiampaan tyyliin pitää nämä asiat hoitaa. Joten hain Japanin maineikkaampaan opinahjoon Todaihin. Ja tulin valituksi. :DDDdddd On siis mahdollista, että siel viisvuotiaasta saakka Todaihin valmistavia kouluja käyneiden seassa paahtaa syksyllä yksi kappale kauhavalaisen koulusivistyksen saaneita ihmiskappaleita. Kun mahdolliset tulevat opiskelijakollegani kävivät yläasteen pääsykokeisiin valmentavilla kursseilla, meitsi luultavastikin kävi elämän ja kuoleman kamppailua sukset ristissä ja pajunoksa silmässä paikallisessa ojassa.

Mutta eipäs mennä asian edelle!! Kun vielä on tekemättä haku Todain päähän. Tässä on kaikenlaista jännitysnäytelmää: ehdinkö tammikuun publiikkiin; saanko tiedekunnasta vuoden lisää tutkintoaikaa (oon vaihtanu mun pääainetta niin meni hitusen hukkaan opiskeluvuosia); onko katoavainen professorimme paikalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan; ja tietenkin se pääasia eli kelpuuttaako Todai mua. Ilmeisesti nää yliopistovaihdot on yleensä melko varmoja, jos on jo tähän vaiheeseen päässy eikä esim. oksenna hakupaperikuoreen tai saa yllättävää huumetuomiota, mutta Todai on Todai. Tää on vasta toka kerta kun koko kouluun voi meidän yliopiston kautta hakea ja hakukelpoisuuteen vaaditaan JLPT 1, joten eipä tässä oikein oo vielä niitä edellisten vuosien hakijoitakaan joihin verrata. Toivon, että korkea JLPT-tulokseni sokaisee Todai-käävät hehkullaan ja peittää jotenkin sen kohdan tutkintotodistuksesta, jossa lukee että sosiologian perusopinnot yleisarvosana 2.

Jänskättäääää! Jos lukijoissani on Todain käyneitä niin pistäkääs vinkkejä......... Todaissa oon aikeissa käydä random japaninkielisiä kursseja, jotka sit hyväksilukisin mun puuttuviin syventävien opintojen kohtiin, ja tutkia asioita, joista minä gradun itselleni teen. Tein mun kandin japanilaisten vanhenemiseen ja vanhuuten liittyvistä negatiivisista asenteista ja ajattelin jatkaa valitsemallani tiellä koska ei se kansakunta ainakaan nuorentumassakaan oo. Vielä pitäis vakuuttaa Todai, että käpäistä tutkimustani tarvitaan. Opetusmisteriön lompsalle ei tällä kertaa oo asiaa, joten joutunen rahoittamaan eloani käymällä Tokiossa töissä. Ja sit kun koittaa vähäinen vapaa-aikani niin otan halvimman yöbussivaihtoehdon ja meen hermolomalle japanilaiselle kotiseudulleni Yamagataan!!!!!

Että semmoosta. Jos tässä käy hyvin, niin siunaan intternettiä raportoinnillani vielä toisenkin vuoden. Siinä tapauksessa kore kara mo yoroshiku onegaishimasu sit vaan. Etenkin JLPT:tä ens vuonna suorittavien kannattaa toivoa menestystäni, koska muuten mä oon siellä taas valvomassa. :D Alotin siis viime viikonloppuna säkenöivän uran JLPT-koevalvojana. Siinä kun tarpeeks kauan olin istunu penkillä ja tuijotellu silmä kovana naamoja ja seiniä ja kelloa ja ikkunaa ja kenkiä niin aivoissani tapahtu joku oikosulku ja olin aikeissa alkaa taputtaa kesken kokeen. :DDD

Mutta nyt itsenäisyyspäivä ja sen myötä harras odotukseni on päättyny, mikä tarkottaa että yö-Alepan ovet aukeavat ja saan sipsiä!! Joten päätän raporttini tähän.

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Innolla odotan tulevia postauksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis, mutta sotaa ei oo vielä voitettu, joten ei kannata odottaa liikoja. :D

   Poista
 2. Upeaa! En kyl taida tajuta kuinka hieno asia tämä on, koska oon vielä niin noobi japaninvaihtoasioissa, mutta ymmärrän silti olla iloinen sun puolesta!
  Mut muuten, ei sun lopputyötä sattuis löytyyn theseus.fistä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa toi theseus olla joku amk-jutska? Mä oon tuol yliopiston humpuukilaitoksella niin eipä taida tekeleitäni löytyä netistä mistään. Mitään ei maailma siinä kyllä menetä, en todellakaan oo mikään nuori tutkijalupaus ja akateeminen ura ei siinnä tähtäimessä. :D

   Poista
 3. Eivvv... ei voi muuta sanoa: simpry the best! On se mahtavaa seurata sivusta, kun joku löytää oman juttunsa ja tekee sen vain niin hyvin kuin osaa. Saat unelmien koppaamisen näyttämään helpolta ja yksinkertaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iyada, tereru yo. Tai siis kiitos. :D Vaik eipä tässä liikoja kantsis rehennellä ku blogissa hehkutettu on jo puoliksi mokattu. Ja joka asiasta henkihieveriin saakka stressaava minä ja helppous ei kyllä sovi samaan lauseeseen, mutta kai se on ihan kiva antaa tällanenkin vaikutelma. :D

   Poista
 4. ei jumansviidu !!!!!!!! kui hyvä voi pien ihminen olla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin hyvä et oon menossa Helsingin lauantaiyön humuun päässäni Deutschland-bandana!!! Olis mulla noi saksanväriset tekoripsetki mut en osaa kiinnittää niitä??? Kun kansa minut näkee niin kansa ajattelee että siinä on Menestyjä.

   Poista
 5. http://sonjaandnora.blogspot.fi/2012/12/haaste.html <-- sinut on haastettu :--3

  VastaaPoista
 6. onnea, uskon että pääset vaihtoon! mukavaa, että blogille on tulossa jatkoa :)

  VastaaPoista