maanantai 9. heinäkuuta 2012

Villiä ja värikästä

Rupesin muotitietoiseksi ja ostin farkkuliivin. Vastaanotto ei ollut toivotunlainen. Kun toverini näki muotitietoisen olemukseni, lollasi hän vain että wild daro.

Tämä henkilö on tänä vuonna breikannut ammattihumoristi, joka esittää tällasta testosteronimiestä, jonka catchphrase on wild daro (kyllo hurjaa). Mutta en välitä!!

Kun kerran tuli tilaisuus niin jaanpa henk.koht. suosikkini japanilaisen kaksimarjaisuuden saralta:


Kesä on saapunut Yamagataan. Kaskaiden siritys vihloo korvissa, 30 astetta menee rikki joka päivä mutta pyykit ei kuivu kun ilmankosteus on niinku saunassa liiallisen löylynheiton jälkeen, hortensiat kukkii vuorilla ja parkkipaikoilla, kaupoissa myydään kesän kausituotteita (lemppareitani on persikka-fanta ja ceasarsalaatin makuiset ranskanperunan muotoiset sipsit) ja koulun loppukokeet ynnä -esseet aiheuttaa tuskaa.

Koska ollaan korvessa niin kesän myötä saapuivat myös tulikärpäset! Mentiin niitä jonnekin vuorten siimekseen vilaasemaha. Oltiin jossain pilkkopimeässä laaksossa, rämmittiin rämeikössä ja suunnistettiin täysikuun valossa ja kasvit hohti hopeisina. Oli tyyntä ja vanhat puut tuoksu hyvältä. Siellä ne tulikärpäset sytty ja sammu ryteikön lammella ja puidenlatvoissa. Korpi-Japani jeeee!

Käväisin vaihteeksi Sendaissa ja rykäisin JLPT:n ykköstason. Ja se rykäisy meni ehkä mahdollisesti jopa läpi. Tosin nyt kun sanon näin niin nollahan sieltä tulee. No mutta ainakin opintomenestykseni hyväksi on rukoiltu. Tässä on koemenestystä tuova omamori, joka on ostettu opiskelun jumaluuksien pyhätöstä:On tässä taas ollu kaikenlaista, mutta en nyt jaksa enempää jorista. Haikuni pääsi luokan topkymppiin. Kävin esitelmöimässä paapoille ja se oli surkuhupaisaa. Johtajapaappa oli muokannu tiivistelmääni parempaan muotoon. Mm. korvannut sanan long johns tutummalla synonyymilla journey. :---) Ens viikonlopuksi meen LEIRILLE (katastrofi) koska Nakazawa-sensei oli että Siiri täytyy saada tälle leirille vaikken liity leiriin mitenkään. Leirin jälkeen meen Tokioon. Wild daro. Tässäpä lopuksi iloisia värejä pilvisestä Yamagatasta:
2 kommenttia:

 1. Ennenaikainen onneksi olkoon Sug... eiku Siiri-chan JLPT:stä.

  Jos sitä joskus hamaassa tulevaisuudessa olisi aikaa treenata kanjeja, niin voisi itsekkin kokeilla noita tasotestejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennenaikainen kiitos. :D Nyt hetken hehkuteltuani on kyllä tullu jo se paha aavistus, joten jos sain hylätyn niin vaikenen siitä tässä blogissa....

   Aikamoista rahastustahan toi jlpt kaikkine harjoitusmateriaaleineen on, mutta se paperinpalanen tulee tarpeeseen Loistavassa Tulevaisuudessani! Kaikenlaisia treenikirjoja ostin ja lopulta kahta vähän selailin. Tärkeintä siinä kokeessa taitaa olla nopea lukutaito. Jos tää koitos meni läpi, niin siitä kuuluu kiitos vastenmielisille tutkimusartikkeleille. Ja laiskottelulle, ku en oo jaksanu paneutua yhteenkään artikkeliin ajoissa, joten siinä viimeisen yön paniikkilukemisessa on kehittyny vahingossa nopea lukutekniikka. :D

   Poista